برنج, سورتر

آشنایی با سورتینگ و بسته‌بندی برنج، قسمت دوم

برنج سورت شده یعنی چه؟ (قسمت دوم)

در واقع سورت برنج فرآیندی است برای زدون تمام اجسام و مواد خارجی نظیر سنگریزه، باقیمانده ساقه و شلتوک و همچنین دانه های آفات زده. در این فرایند با یک تنظیم ساده می توان نیم دانه ها را جدا و محصول نهایی را کاملا یکدست کرد. واضح است که میزان و کیفیت سورتینگ تابع کیفیت دستگاه و محصول ورودی است. بهترین سورترهای برنج؛ کالرسورترهای هوشمند هستند که به کمک اسکن هر دانه از برنج می توانند تا 99درصد محصول را سورت کنند. بنابراین برنج سورت شده برنجی است که یک یا چندبار از دستگاه سورتینگ عبور کرده و دانه های آن کاملا یکدست و عاری از ناخالصی ها و ضایعات هستند.

در سری آموزش‌های ویدیوی آشنایی با سورتینگ و بسته بندی برنج با کلیات سورتینگ برنج آشنا شدیم. اگر این ویدیو را تماشا نکرده اید، می‌توانید از لینک زیر آن را پیدا کنید:

ویدیو: معرفی سورتر برنج (قسمت اول)

در واقع سورت برنج فرآیندی است برای زدون تمام اجسام و مواد خارجی نظیر سنگریزه، باقیمانده ساقه و شلتوک و همچنین دانه های آفات زده. در این فرایند با یک تنظیم ساده می توان نیم دانه ها را جدا و محصول نهایی را کاملا یکدست کرد. واضح است که میزان و کیفیت سورتینگ تابع کیفیت دستگاه و محصول ورودی است. بهترین دستگاه سورتینگ برنج؛ کالرسورترهای هوشمند هستند که به کمک اسکن هر دانه از برنج می توانند تا 99درصد محصول را سورت کنند. بنابراین برنج سورت شده برنجی است که یک یا چندبار از دستگاه سورتینگ عبور کرده و دانه های آن کاملا یکدست و عاری از ناخالصی ها و ضایعات هستند.

برنج سورت شده چگونه به دست می آید؟

برنج یا در واقع شالی بعد از برداشت و انتقال به کارخانه شالیکوبی، به کمک تجهیزات موجود در خط شالیکوبی، پوسته آن گرفته شده و به شکلی که در حین مصرف می بینیم در می آید. با این تفاوت که در این مرحله، انواع مختلف برنج مانند گچی، نوک سیاه، شک زرد، نیم دانه، و حتی ناخالصیهایی مانند سنگریزه، دانه نارس و غیره در محصول به چشم می خورد. پس نیاز وجود دارد که برنج نهایی تولید شده به دستگاه سورتینگ برده و یکدست شود.

در این مرحله برنج خام با الواتور یا بالابر وارد قیف بالای دستگاه می شود. سپس برنج در امتداد کانالهای سورتینگ به سمت پایین جریان می‌یابد. برنج توسط دوربین‌های اسکن خطی بررسی می شود.

در لحظه ای که دوربین هر گونه نقصی را تشخیص می دهد، کنترلر دستگاه سورتینگ به اجکتورهای تعبیه شده در دستگاه برای خارج کردن مواد معیوب و ضایعات از برنج ورودی، دستور می دهد. ضایعات در یک قسمت و برنج یک دست در قسمت دیگر دستگاه جمع می شود. خروجی این فرایند برنج سورت شده و یک دست می باشد.

در این ویدیو در رابطه با جزئیات فنی کار با دستگاه سورتینگ برنج و چگونگی دستیابی به برنج سورت شده صحبت می کنیم. مهندس ساعی از کارشناسان واحد پندسورت عملکرد دستگاه و فرایند سورت برنج را در ویدیوی زیر تشریح کرده اند. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص سورتینگ برنج هستید حتما با یکی از روش‌های موجود در قسمت تماس با ما، با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید تا با مشاوره کاملا رایگان پاسخگوی سؤالات و دغدغه های شما باشیم.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *